Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?

Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? Diş Hekimi Adayları, bu yazımızda sizlere Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?
A+
A-

Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? Diş Hekimi Adayları, bu yazımızda sizlere Diş Hekimi Nedir? Diş Hekimi Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Diş Hekimi Nedir?

Diş hekimi insan sağlığıyla ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin ve ağzın kısımlarıyla ilgili sorunların teşhis ve tedavi eder. Diş etleri ve ağız sağlığıyla ilgili tavsiyelerde bulurlar. Diş hekimleri; dişlerdeki çürükleri gidermeyi, kırık dişleri çekmek, dişlerde meydana gelen yamukları düzeltmek, tıbbi işlemler yapılırken hastanın ağrısını azaltmak için anestezi uygulaması, antibiyotik veya diğer ilaçları yazmak, takma diş gibi ağız içi ekipmanlarının ölçüsünü almak, koruyucu tedavi yapar, eksik dişlerin yerlerini yenileriyle tamamlar ve diş eti hastalıklarını tedavi eder.

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Diş hekimi olabilmek için Diş Hekimliği Fakültesini kazanmış olmanız gerekir. Diş Hekimliği Fakültesi üniversite seçme sınavında sayısal bölüm puanı ile alım yapar. Diş hekimliği hazırlık sınıfı hariç eğitim süreci 5 yıldır. Bu yıllar boyunca hem teorik bilgi hem de pratik bilgi alınmaktadır. Diş hekimliğinde el becerisi çok önemlidir. Pratik bilgi teorik bilgiden daha çabuk ve daha hızlı öğrenilmesine yardımcı olur. Bu sebeple Diş Hekimliği Fakültelerinde teorik dersler 2 yıl boyunca verilir. Eğitimin son 3 yılında ise eğitimler uygulamalı bir şekilde yapılır. Klinikler de stajlara başlanır.

Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olunduktan sonra istenilirse uzmanlık veya doktora eğitimi de alınabilir. Doktora eğitiminin amacı ise üniversitelerde hocalık yapmak içindir. Doktora eğitimi genellikle 4-5 yıl sürmektedir. Bu süreçten sonra da üniversite de akademisyen olarak göreve başlayabilirler. Uzmanlık eğitimi almak isteyen kişi ise öncesinde doktora eğitimini almış olması gerekir. Ve bu eğitim içinde Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girilmesi gerekir. Diş Hekimliğinde uzmanlık alanları mevcuttur. Her şeyde olunduğu gibi bu bölümde de tek bir alanda uzmanlık alınabilir.

Diş Hekimi Çalışma Aşanları Nelerdir?

Diş hekimlerinde çalışma alanları kendi meslekleriyle sınırlıdır aslında. Öncelikle devlet hastanelerinde çalışabilirler, özel hastanelerde, tıp fakültelerinde ve ağız diş sağlığı merkezinde, diş macunu veya diş fırçası firmalarında, bunun yanında ağız operasyonlarında kullanılan aletlerin üreten firmalarda çalışma imkanları vardır. Diş hekimleri imkanları olduğu taktirde kendilerine ait kliniklerde açabilirler. Ve her meslekte olduğu gibi bu meslekte de mesleğini severek yapmak oldukça önemlidir. Her ne olursa olsun sonuçta insan sağlığıyla ilgili bir meslektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.