PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor? PAEM Görev Yeri

Polis Adayları, bu yazımda sizlere PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor? hakkında bilgiler vereceğim.

PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor? PAEM Görev Yeri
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor?  hakkında bilgiler vereceğim.

PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor?

Değerli polis adayları sizlerden sorular doğrultusunda merak ettiklerinizi elimizden geldikçe Polis arkadaşlarımızla sorularınızı cevaplamaya çalışıyoruz. Sizlerde sitemizde yayınlanan tüm haberlerden ücretsiz haberdar olmak istiyorsanız yazımızın sonunda sizlere mobil uygulama linkimizi vereceğiz. Bunu telefonunuza kurarak tüm haberlerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

PAEM Sonrası Atama Görev Yeri Nasıl Seçiliyor?

Arkadaşlar polis okulunu kazandıktan sonra lise ve üniversitedeki gibi eğitim boyunca aldığınız dersler sonucu yapılan sınavlarda aldığınız puanlar ve okuldaki hal ve hareketleriniz sonucu aldığınız cezaların etkisi oluyor. Ceza derken disiplin cezası sonucu size verilen ceza puanı mezuniyet sırasında sıralamanızı etkileyecektir.

Eğitim süresinde aldığınız puanlar ve disiplin puanlarının etkisi ile okul sonunda her öğrenci için bir mezuniyet sıralaması oluşturuluyor. Polis okullarında adaylar bu atama sıralamasına göre il seçimi yaparlar. Daha önceleri kapalı kura iken şu an açık kura sistemi vardır.

Gelelim bugünkü konumuza polis okulu sonrası atama nasıl oluyor ve göre yeri nasıl seçiliyor?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı okullarda eğitim gören Polis Memuru adayları veya Komiser Yardımcısı adayları eğitim sonunda çalışacakları illeri seçmek için kuraya dahil olurlar. Bu kura sistemi açık kura sistemidir.

Açık kura sisteminde yukarıda verdiğimiz mezuniyet notu sonucu adayın okuldaki başarı sıralaması ortaya çıkar. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı tarafından her okula adaylar için doğu görevi sayılmayan iller haricinde atama illeri gönderilir. Adaylar illeri okulda kura töreni yapılan alanda duvara yansıtılmış olarak takip ederler. Adaylar başarı sırasına göre harita da bulunan illeri kontenjanına göre seçmeye başlar. Nüfusa kayıtlı oldukları il büyükşehir statüsünde ise aday kendi ilene atanabilir. Ancak kendi ilene atananlarda ilçeleri merkez ilçe değilse o ilçeye atanamaz.

Screenshot 2 1

Yukarıdaki bazı illere örnek olması için sayılar verildi.

Ahmet isimli arkadaşımız 400 kişi ile Mersin POMEM’de eğitim görmektedir. Ahmet’in yıl sonunda mesleki eğitim başarı puanının %80’i ile disiplin notunun %20’sinin toplamının sonucu okuldaki sıralaması 20. sıradadır. Ahmet’in il seçme hakkı da 20. sıradadır. 19. Kişi kura ekranında çalışmak istediği ili seçtikten sonra sıra Ahmet’e gelir. Ahmet mesela İzmir’e gitmek istiyordu. Ama ondan önceki 19 kişiden 15’i İzmir’i seçmiş ise İzmir kura ekranından kaldırılıyor. Çünkü İzmir ili için verilen kontenjan dolmuş oluyor. Ahmet 20. sırada olduğundan ona kalan iller arasından birini seçip yüksek sesle söylemesi gerekiyor. Polis Memuru Ahmet …… İstanbul dedi. Ataması İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne olmuş oluyor. Atama birim ataması olmuyor. Ama eğitim esnasında okullara Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı dairelerden aday seçimi için mülakatlar yapılıyor o mülakatlardan birini kazanırsanız biriminiz belli oluyor. Diğer türlü ise birimler illere gidip başlangıç yapıldıktan sonra il emniyet müdürlüğü personel şube müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.