Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılıyor?

Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılıyor?
A+
A-

Seboreik Dermatit bitkisel tedavi konusuna geçmeden önce doğru olarak cilt rahatsızlığının tanımlanması önemlidir.

Seboreik egzama veya kepek de denilen Seboreik dermatit (SD), inflamatuar bir cilt hastalığıdır. Sıklıkla kafa derisini etkiler ve pul pul, kırmızı lekelerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu yamalar aynı zamanda yüz ve üst gövdede de görünebilir. Bunlar yağ üreten birçok yağ bezinin bulunduğu alanlardır.

SD bulaşıcı değildir. Bunun yerine, bir alerji veya otoimmün reaksiyonun sonucudur. Seboreik dermatit kronik olarak kabul edilir. Bu, tedavi ile kontrol edilebileceği, ancak tamamen iyileştirilemediği anlamına gelir.

Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılıyor?

Seboreik dermatit semptomlardan kurtulmak için sıklıkla birkaç tur tedavi gerektirir. Geleneksel tedaviler etkilidir ancak evde Seboreik Dermatit bitkisel tedavi cildinizin güçlü kimyasallara maruz kalmasını sınırlayabilir. Geleneksel tedavi yöntemleriyle eşleştirildiğinde, doğal ilaçlar SD’nin daha hızlı ve daha az yan etki ile hafiflemesine yardımcı olabilir.

Doğal veya Alternatif Takviyeler

Balık Yağı

Balık yağı takviyeleri, alerjilerin tetiklediği dermatit alevlenmelerinin baskılanmasına yardımcı olabilir. Balık yağı, diğer besinsel özelliklere de sahiptir. Omega-3 yağ asitleri nedeniyle genel bağışıklık ve kalp damar sağlığı için önerilmektedir.

Aloe Vera

Aloe vera, anti-inflamatuar özelliklere sahip bir bitkidir. Araştırma Güvenilir Kaynak ekstraktının Seboreik dermatit tedavisinde etkili olduğunu göstermiştir. Seboreik Dermatit bitkisel tedavi yönteminde Aloe vera jeli veya özütleri içeren takviyeler, SD parlamalarının baskılanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, meydana gelen patlamaların ciddiyetini azaltabilirler.

Probiyotikler

Probiyotikler bazen, özellikle çocuklarda, farklı dermatit türlerini tedavi etmesi önerilmektedir. Ancak, probiyotikler SD için etkili sonuçlarla ilişkilendiren çok az araştırma vardır. Yine de probiyotikler daha sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyebilir. Bu, vücudunuzdaki inflamatuar sorunları azaltabilir.

Uçucu yağlar

Esansiyel yağlar cilt koşullarında tropikal bir tedavi olarak daha popüler hale gelmektedir. Seboreik dermatit için bazı yağlar mevcut alevlenmelerin tedavisinde yardımcı olabilir.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı çeşitli cilt durumları için çalışılmıştır. Antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar yararları Seboreik dermatit için ideal bir tedavi yöntemidir.

Çay ağacı yağı oldukça kuvvetlidir. Saç derisine uygulamadan önce hindistancevizi yağı veya zeytin yağı gibi bir taşıyıcı yağla seyreltmeniz gerekir. Seboreik dermatitinizde taşıyıcı yağ veya suyla karıştırılmış sekiz ila on iki damla çay ağacı yağı kullanmayı deneyin. Bu tedavi kaşıntıyı azaltabilir ve kafa derinizdeki cildin pullu lekelerinin iyileşmesini sağlayabilir.

Diğer Esansiyel Yağlar

Akşam çuha çiçeği yağı, Frenk üzümü çekirdeği yağı ve hodan yağı, SD parlamalarını azaltmaya yardımcı olan özelliklerin tümünü içerebilir. Bu yağlardan herhangi birini bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve parlama yerinize uygulayın. Bu kaşıntı ve kızarıklığı azaltabilir. Hindistan cevizi yağı muhtemelen bu yağlarla karıştırılacak en iyi taşıyıcı yağdır. Tutarlılığı, uygulamayı kolaylaştırır. Dahası, hindistancevizi yağı kendi başına analjezik ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

Zeytin Yağı

Evde Seboreik Dermatit bitkisel tedavi yöntemi için bir başka seçenek de saç derinize zeytinyağı sürmektir. Yağı bir saat kadar açık bırakın. Saç derinizi bu yağ ile iyice fırçalayın, ardından saçınızı her zamanki gibi yıkayın ve şampuanlayın.

Diyet

Seboreik dermatit, herhangi bir diyet alışkanlığı ile doğrudan bağlantılı değildir. Ancak bu, diyetinizin alevlenmeleriniz üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelmez. Bağışıklık sisteminizi desteklemek için yiyin ve antienflamatuar özelliklere sahip yiyeceklere odaklanın. Belirtilerinizin azaldığını görebilirsiniz.

Önerilen İçerik: Seboreik Dermatit en etkili ilaç hangileridir? Sorusuna cevap verdiğimiz yazımızı da okuyarak, hastalık için en etkili ilaçlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.