2020 Yılı Kara – Deniz – Hava Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Taban Puanları

2020 Yılı Kara – Deniz  – Hava Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Taban Puanları
A+
A-

Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay adayları bu yazımda sizlere 2020 Yılı Kara – Deniz – Hava Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Taban Puanları hakkında bilgiler vereceğim.

2020 Yılı Kara – Deniz – Hava Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Taban Puanları

1. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri 2020 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 27 Ocak – 12 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
2. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte saat 08.00’da MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.
3. Genel Kültür Sınavına girecek olan adayların (Bando tercihi olanlar) sınavları 27 Ocak 2021 tarihinde MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde icra edilecektir. Genel Kültür Sınavı sonuçları aynı gün akşam duyurulacak ve başarılı olan adaylara seçim aşamalarına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.
4. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday KPSS puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır. Çağrılan adayların yüzde 20’si KPSS P3 puanına göre, yüzde 80’i de KPSS P93 puanına göre sıralanmıştır.
5. Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir. Adayların taban puanlarının üstündeki tercihleri dikkate alınacak, belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.
taban puan

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.