2020 Yılı Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı. – İlkokul Mezunu

2020 Yılı Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı. – İlkokul Mezunu

Asker Adayları, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sitesinde yayınlanan 2020 Yılı Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı. – Başvuru Kılavuzu hakkında bilgiler vereceğim. Yazının sonunda bulunan başvuru kılavuzunu tamamen okumadan başvuru yapmayınız.

2020 Yılı Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım İlanı

Bu kılavuzda Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe ilişkin genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına yer verilmiştir. Siz de en az ilköğretim mezunu olup;

1. Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1995 tarihinden sonra doğanlar),

2. Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1995 tarihi ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsanız bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyarak Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

Kimler Başvurabilir, Başvuru Koşulları Nelerdir?

Sözleşmeli erliğe aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvurabilir.

Başvuru Koşulları:

(1) Türk vatandaşı ve erkek olmak,

(2) En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

(3) Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihinden sonra doğanlar),

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihi ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar),

Başvuru Kılavuzunu Okumadan Başvuru Yapmayınız. Yazının Sonundaki Önemli Makaleleri Kontrol Ediniz. 

Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

1.    Adaylar, başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek ‘Bilgilerim‘ kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

2.    Adaylar, eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.

3.    Adaylar, Terhis Belgesi/Belgelerinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir.

4.    Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar ise Askerlik Durum Belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).

5.    MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;

        a.    FYT’ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” ve

        b.    “FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir” ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” ile sınava katılacaklardır.

Rapor ve Muvafakat Yazısı örnekleri kılavuza eklenmiştir.

6.    Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

UYARI:
1.    MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca; güvenlik formu, dosya, zarf, kalem ve silgi gibi malzemeler istenmemektedir. Yol güzergahındaki ve Nizamiye önündeki seyyar satıcılara/büfelere kesinlikle itibar etmeyiniz. Salon görevlileri tarafından sizin için sınav salonunda kalem ve silgi hazır bulundurulacaktır.
2.    Seçim aşamalarına gelirken kılavuzda belirtilen belgeleri pembe karton dosya içerisinde getirmeniz yeterlidir.

BAŞVURU KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

Sözleşmeli Er Sağlık Aşamaları – Sağlık Raporu Alma İşlemi?

Sözleşmeli Er Sınavlara Giderken Yanında Götürecekleri Evraklar Neler?

Sözleşmeli Er Tek Hekim Sağlık Raporu İndir – Doldur

2020 Sözleşmeli Er Evrak Kabul – Fiziki Yeterlilik – Mülakat – Sağlık Aşamaları

Sözleşmeli Er – Erbaş Sözleşmenin Yenilenmesi ve Feshi Nasıl Oluyor?

2020 Sözleşmeli Er Değerlendirme ve Puanlandırma Nasıl Yapılıyor?

Sözleşmeli Erbaş ve Er Nedir? Özlük Hakları Neler?

2020 Yılı Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Boy Kilo Tablosu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.