PAEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?

PAEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?
A+
A-

PAEM adaylarından gelen sorular üzerine, PAEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır? başlıklı yazımı sizlerle paylaşıyorum .

PAEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?

-PAEM Başvurusunu Kimler Yapar? 

ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (70,00) alan başvurabilir.

– Başvuru Yapan Tüm Adaylar Çağrılacak Mı?

Emniyet mensubu olmayan adayların KPSS taban puanı ve puan türü Bakanlıkça belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlıkça değiştirilebilir. Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Ancak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.

– PAEM Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

– PAEM Boy- Şartı Nedir?

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

– Puanım KPSS P3 – 69,999  olsa bile başvurabilir miyim?

Hayır. Ücreti boşuna yatırmış olursunuz. Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, adaya para iadesi yapılmaz.

– Ön Başvuru İçin Ne Yapmam Lazım?

Ön Başvuru için Başvuru Kılavuzundaki şartları taşıyorsanız. Başvuru ücretini yatıracaksınız daha sonra e devlet üzerinden başvuru yapacaksınız. Alımlar Polis Akademisi sitesinden duyurulduktan sonra başvurular başlar.

– Ön Başvuru Yaptıktan Sonra Ne Yapacağım?

Ön Başvuruyu yaptıktan sonra sistem tarafından başvurunuz kabul edildiği ve başvuru numarası verilecek bunu gördüyseniz başvurunuz kabul edilmiştir. Daha sonra Polis Akademisinin mülakat yerlerini açıklamasını bekleyeceksiniz.

– Sınav Giriş Yerleri Açıklandıktan Sonra Ne Yapacağım?

Sınav giriş olarak Polis Akademisi, Ön Sağlık, Spor ve Mülakat yerlerinizi açıklayacak size verilen tarihlerde belgede yazılan okulda olacaksınız. Ayrıca sizlere açıklama ile birlikte bazı formlar verilecek doldurmanız gereken onları doldurarak mülakata giderken götüreceksiniz.

– Ön Sağlıkta Neler Yapılıyor?

Ön sağlıkta adayların dış görünüşlerine  bakılıyor. Yüzeysel olarak inceleme yapılıyor. Renk körlüğü, elde ve kolda dövme izleri, boy-kilo endeksine bakılıyor. Kan değerleri, ayrıntılı göz muayenesi vb tahliller yapılmıyor. Onlar okulu kazandıktan sonra genel sağlık raporunda yapılıyor. Ön sağlık aşamasını geçtikten sonra spor aşamasına girmeye hak kazanıyorsunuz.

– Spor Aşamasında Neler Yapılıyor?

Polis Akademisi tarafından her alım için parkur yayınlanır adaylar bu parkurda akademinin verdiği derecede bitirirlerse başarılı sayılıyorlar. Başarılı olan aday bir sonraki aşama olan Sözlü Mülakat aşamasına kalıyor.

– Sözlü Mülakat Aşamasında Neler Yapılıyor?

Sözlü mülakat aşamasında adaylar masada bulunan kapalı soru kağıdından birini çekerek onu cevaplıyor. Soruyu  bilen kazanıyor ya da bilmeyen direk eleniyor diye kesin bir şey yok sadece soruyu cevaplamanız bence biraz artı sağlıyor. Sözlü mülakat aşamasının sonuçları ileri bir tarihte polis akademisi tarafından açıklanıyor. Asil ve yedek aday olarak tebliğ ediliyor.

Aklınıza takılan soruları buradan bizlere sorabilirsiniz. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.