Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri

Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri Sözleşmeli Subay adayları bu yazımda sizlere Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri sorusunu cevaplamaya çalışacağım .

Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri

Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri Sözleşmeli Subay adayları bu yazımda sizlere Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? Başvuru Şartları – Sözleşme Süreleri sorusunu cevaplamaya çalışacağım . Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur

Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur? 

Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında (posta veya belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.) başvurular kabul edilmemektedir. Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur

Sözleşmeli subay adaylarında aranacak nitelikler şunlardır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimlerini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş olmak.
  • En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki şartlara uymak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.
  • Yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak.

Sözleşme Süreleri

Madde 12 – Sözleşme süreleri en az üç yıl olarak düzenlenir. Sözleşme sürelerinin azami sınırı dokuz yıldır. Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşme sürelerini azami ve asgari sözleşme sınırlarını aşmamak kaydıyla her sınıf ve branşa göre çıkaracakları yönergelerde ayrıca belirleyebilirler.

Sözleşmeli Astsubay Nasıl Olunur Başvuru Şartları Sözleşme Süreleri

Rütbe Bekleme Süreleri

Madde 13 – Sözleşmeli subayların ve astsubayların rütbe bekleme süreleri hakkında, 27/07/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda muvazzaf subaylar ve astsubaylar için belirlenen süreler uygulanır. Sözleşmeli subaylardan üst rütbede kadro açığı bulunmadığı için terfi edemeyenler, terfi şartlarını haiz olmak kaydıyla sözleşme süresinin sonuna kadar derece ilerlemesi yaparlar.

(Değişik:RG-11/2/2010-27490) Sözleşmeli subaylar için emsallerinin harp okulu öğrenim süresinden, sözleşmeli astsubaylar için ise emsallerinin astsubay meslek yüksekokulu öğrenim süresinden yıl olarak daha fazla okudukları süreler ve muvazzaf askerlik hizmet süreleri rütbe bekleme sürelerinden düşülmez.

(Değişik:RG-11/2/2010-27490) Ancak bunlardan; hazırlık sınıfı ile normal öğrenim süresinden fazla okunan süreler hariç olmak üzere, muvazzaf subaylığa geçirilenlerin harp okulu, muvazzaf astsubaylığa geçirilenlerin ise astsubay meslek yüksek okulu öğrenim sürelerinden yıl olarak fazla okudukları süreler, rütbe bekleme sürelerinden düşülür. Aynı seviyede birden fazla yapılan eğitimler için rütbe bekleme süresinden düşme yapılmaz. Bunlardan hangi rütbelerde ne kadar eksik bekletilecekleri, aşağıdaki esaslara göre yapılır. Fazla öğrenim süreleri;

a) Bir yıl olanların, muvazzaf subay ve astsubaylığa geçirildiği rütbede bir yıl,

b) İki yıl olanların, en az birer yıllık müspet sicil almaları şartıyla muvazzaf subay ve astsubaylığa geçirildiği rütbede 2 yıl veya muvazzaf subay ve astsubaylığa geçirildiği rütbede 1 yıl, bir sonraki rütbede ise 1 yıldır.

(Ek:RG-11/2/2010-27490) Sözleşme süresi sona ermeden sözleşmesi fesih edilenler hariç olmak üzere, sözleşmeli tabip subaylar devlet hizmet yükümlülüğüne tabi olmazlar. Bunlardan tıpta uzmanlık sınavını kazananlar; kıt’a, kurum ve karargâhlarda üç yıllık hizmetini tamamladıktan sonra uzmanlık eğitimine başlayabilirler.

Sözleşmenin Yenilenmesi ve Uzatılması

Madde 14 – Sözleşmenin yenilenmesi ve uzatılması aşağıda belirtilen esas ve usullere göre yapılır.

a) Sözleşmeli subay ve astsubaylardan, sözleşmesini yenilemek isteyenler sözleşme süresinin sona erme tarihinden 6 ay önceden başlamak suretiyle dilekçe ile ilk amirine müracaat eder. Bu dilekçeler, EK-C’de belirtilen nitelik belgesi ile beraber silsileler yolu ile Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına gönderilir. Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur

Sözleşmesi yenilenecek personel; Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde kurulacak komisyonlar tarafından personelin nitelik belgesi, sicili, takdir/ceza durumu, amir kanaatleri, almış olduğu eğitimler gibi hususlar çerçevesinde mesleki safahatları dikkate alınarak ilgili komutanlık personel ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir. 

Değerlendirme komisyonunun kimlerden oluşacağı, görev, yetki ve sorumlulukları Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca çıkarılacak yönergeler ile tespit edilir. Sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi konusundaki nihai karar Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından verilir. Uygun görülenlerin sözleşmesinin yenileneceği, sözleşmenin bitiminden önce bildirilir. Sözleşme, ilgili sözleşmeli subay veya astsubayın talebinin İdarece kabul edildiğinin bildirilmesi ile yenilenir. Sözleşmeli Subay Nasıl Olunur

Sözleşmeli Astsubay Nasıl Olunur Başvuru Şartları Sözleşme Süreleri

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Görkem dedi ki:

    Selamın Aleyküm sözleşmeli subayların fizik yeterlilik testinde kaç şınav,mekik,barfiks çekmek gerekiyor? Kaç dakika süre veriliyor? Ve 1500 metreyi kaç dakikada koşsak kaç puan alıyoruz?

    1. Admin dedi ki:

      site içi aramaya fiziki yeterlilik yazmanız yeterlidir

error: İçerik Korunmaktadır.