Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur?

Bekçi adayları bu yazımda sizlere, Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur? hakkında bilgiler vereceğim.

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur?
A+
A-

Bekçi adayları bu yazımda sizlere, Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur? hakkında bilgiler vereceğim.

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur?

Arkadaşlar ilk olarak tecrübelerimden yola çıkarak açıklama yapayım daha sonra ise sizlere alım yönetmeliğinde geçerli maddeleri vereyim. Arkadaşlar şunu net bir şekilde söyleyebilirim soruyu bilen de kazanıyor soruyu bilmeyen de kazanıyor. Sen soruyu okudun bilmedin mülakattan çıktıktan sonra kaybettim diyorsun ama bir bakıyorsun kazanıyorsun.

Yani soruyu bilen kazanıyor diye net bir şey yok diyen de bunu kanıtlayamaz. Ama soruyu bilmenin artısı ne olur derseniz komisyonun size olan güveni artar ona göre puan verebiliyor.

Soruyu bilen kazanır düşüncesinin yanlışlığını direk olarak görebileceğiniz an ise mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra birçok aday örnek olarak Yazılı sınav  puanım 90, parkurdan 90 aldım, mülakatta soruyu bildim çok güzel geçti ama kazanamadım nasıl olur? gibi paylaşımları çok görürsünüz. Soruyu bildim ben kazanırım düşüncesi kesinlikle olmasın.

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur

Yönetmelikte İse Aşağıdaki Şekilde Değerlendirme Yapılır:

Mülakat komisyonu adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır.

Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur

Bekçi Sözlü Mülakatında Soruyu Bilemezsem Ne Olur

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur?

Bekçilik Yazılı Sınavı Kazananlar Ne Yapacak?

Bekçilik Yazılı Sınavı Hangi İllerde Yapılacak?

Bekçilik Yazılı Sınav Kaynakları – Test – Konu Anlatım

Bekçilik Yazılı Sınava Nasıl Çalışmalıyım?

Bekçilik Yazılı Sınavı Dev Soru Arşivi – MEB Kaynakları

Bekçilik Ön Sağlık Aşaması Nasıl Oluyor ve Nelere Bakılıyor?

Bekçilik Evrak Teslim ve Ön Sağlıkta Yaşananlar – GÜNCELLENİYOR

Bekçi Yaş Sınırı ve Hesaplama

Bekçilik Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?

Bayan Bekçi Alımı Ne Zaman Olacak?

Bekçi Nasıl Olunur? Bekçi Olma Şartları Neler?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Halil dedi ki:

    Merhaba ,
    Ben sali gunu mulakata girdim bas selami verip durdum hos geldin dediler. Sonra soru cek dediler soruyu cektim bilemedigim uzun bur soruydu. Efendim sorunun cevabi hakkinda bir fikrim yok dedim. Hmm fikrin yok dedi. Neden bekci olmak istiyorsun dedi tabi ben heyecanliyim belli etmemeye calisiyorum sesiniz ister istemez biraz degisiyor efendim bir kisi sevdigi isi yaparsa basarili olur o isin sanini serefini yukseltir dedim. Suan yaptigin isi sevmiyor musun dedi biraz duraksadim o an. Efendim sartlar geregi yapiyorum dedim. Tesekkurler cikabilirsin dediler bas selami verip ciktim ama bilmiyorum cok umudum yok herkes ki bu sekilde geciyor genel olarak. Sence nasil bir izlenim vermisimdir admin ?

error: İçerik Korunmaktadır.